Viktigaste stegen i hudvårdsrutinen

De senaste åren har det talats en hel del om den koreanska hudvårdsrutinen som innehåller fler än tio olika steg. Att använda tio olika produkter på huden både morgon och kväll är för mycket för de flesta. Däremot är det vissa steg i hudvårdsrutinen som du aldrig bör slarva med. Här kan du läsa mer om dessa.

Rengöringen

Rengöringen är A och O för en vacker hy. Med en bra tvätt får du snabbt bort smink och smuts utan att torka ut huden. Hos hudoteket.se hittar du ett enormt utbud av rengöringar och andra hudvårdsprodukter från populära skönhetsmärken. De erbjuder snabba leveranser och kostnadsfri konsultation. Hudoteket är Sveriges första återförsäljare av skönhet på nätet och de har lång erfarenhet av olika sorters hudproblem. Om du är osäker på din hudtyp är det en god idé att rådgöra med deras trevliga kundtjänst. När det gäller hudvårdsprodukter, inte minst rengöring, är det viktigt att välja produkter som är lämpliga för just din hudtyp och dina hudproblem. Om du har torr hy kan det vara bra med en oljebaserad rengöring eller en lotion. Om du har en fet hy kan det istället vara bättre med en rengöringsgel. De senaste åren har det blivit trendigt att med en dubbelrengöring, även kallad för “double-cleansing” eller tvåstegsrengöring. Denna trend kommer från Korea och går ut på att du tvättar din hud i två steg. Det första steget är en oljebaserad tvätt som tar bort smink och det andra är en skonsam rengöringsprodukt som är pH-balanserad. Dubbelrengöringen är framför allt bra på kvällen för att få bort smink. På morgonen räcker det med en vanlig rengöring.

Serum

Serum är enligt många hudvårdsexperter ett av de viktigaste stegen i hudvårdsrutinen. Med ett serum kan du skräddarsy din hudvård. Det är en produkt som tränger djupare ned i huden och verkar således mer effektivt. Serumet innehåller ofta olika aktiva ingredienser som attackerar ett specifikt hudproblem, exempelvis pigmentförändringar, ålderstecken, torr hy eller rosacea. Serumet ska alltid användas innan den återfuktande krämen om det ska ha möjlighet att tränga ned i huden.

Återfuktning

Fukt är nyckeln till en frisk och välmående hy. Alla hudtyper behöver fukt, även en fet hudtyp. Därför är den återfuktande krämen ett måste i hudvårdsrutinen. Krämen bör såklart vara anpassad för din hudtyp. Nattkrämen får gärna vara extra näringsrik och din återfuktande dagkräm bör innehålla solskyddsfaktor.

Ansiktsmask någon gång i veckan

Någon gång i veckan kan du ge huden en intensivkur genom att lägga en vårdande ansiktsmask. Masken är ett utmärkt sätt att behandla ett specifikt hudproblem, exempelvis torr hud eller tilltäppta porer. Du kan även göra dina egna ansiktsmasker hemma, men det är en god idé att först ta reda på din hudtyp.

Leave a Comment

shesha