Bästa hemmagjorda ansiktsmaskerna

Det finns få saker som är lika uppfriskande för din hud som en ansiktsmask, och då en ansiktsmask som är tillverkad av naturliga ingredienser. En ansiktsmask kan vara både fuktgivande, förstärka hudens barriär, fungera uppstramande och hjälpa dig att bli med av döda hudceller.

Beroende på vilken hudtyp det är som du har idag finns det hemmagjorda masker för alla typer av behov. Därför kan det vara en god idé att du tar reda på din hudtyp, innan du väljer vilken mask som lämpar sig bäst. Här nedan har vi listat några riktigt bra masker som du kan göra i det egna hemmet och med naturliga och bra ingredienser som finns nära. Skulle ingen av maskerna falla dig i smaken kan du med fördel titta på utbudet hos Verso Skincare och välja någon av deras högkvalitativa produkter för hudvård.

Mask som exfolierar

Vill du bli av med döda hudceller behöver du välja en mask som är exfolierande. Här kan du använda dig av 1 dl krossade havregryn och blanda dessa med en halv tesked ekologisk honung, två droppar med geraniumolja, två droppar med kamomillolja och två matskedar med vanlig mjölk. Se till att du blandar allt ordentligt och massera sedan masken i ansiktet. Låt sedan verka 15 min innan du sköljer av.

Ansiktsmask för fukt

Behöver du tillföra mer fukt till ditt ansikte? Då kan du använda dig av bananer. Ta en mogen banan och mosa den ordentligt. Applicera sedan hela massan i ansiktet och glöm inte halsen. Låt masken verka 15 min och skölj av med kallt vatten. Kallt vatten ökar din blodcirkulation.

Mask mot tidiga ålderstecken

Ta fram en skål och blanda ner vispad äggvita med två matskedar ekologisk honung. Blanda ner en skvätt (cirka en matsked) av saften från citron. Blanda ordentligt och massera in massan i ansiktet. Rekommenderad verkningstid är 20 minuter. Tvätta inte av blandningen med vatten utan använd dig av lättmjölk istället.

Leave a Comment

shesha