Viktigt att ta hand om huden

Det är mycket som spelar in för att man ska kunna ha den perfekta huden. Självklart är saker som kost, stress, träning och så vidare, faktorer som kan påverka hur vår hud ser ut. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några saker som flera brukar fråga om.

Anti-aging – bra eller dåligt?

Anti-aging-produkter är för det mesta bra, det vill säga om de innehåller rätt saker. Men det kan faktiskt vara helt onödigt att använda sig av de här krämerna om man inte har problem med rynkor eller börja komma upp i åren. Därför kan man rådfråga sin dermatolog innan man lägger mycket pengar på den här typen av produkter. Det finns andra saker som man kan göra för att förhindra att huden åldras så snabbt.

Måste produkter vara dyra för att vara bra?

Att produkterna som man använder måste vara dyra för att vara bra är en myt. Det finns väldigt många produkter när det kommer till hudvård som är prisvärda och fungerar bättre än de lyxiga alternativen.

Gör det något om man skippar rengöring vissa dagar?

När man tar hand om sin hud så ska man försöka tänka på att det är viktigt med rutinerna. Självklart är det inte hela världen om man råkar gå och lägga sig på kvällen med smink, men det kan göra att man får lite sämre hy några dagar därefter. För att få så bra resultat som möjligt så bör man vara konsekvent med hur man tar hand om sig själv och man bör använda samma produkter. Med det sagt så behöver man inte använda samma serie, även om en del kanske känner att det är bättre. Men det är viktigt att man tänker på att man använder samma produkter för att man inte ska chockera huden.

Leave a Comment

shesha