Rengöring – a och o för vacker hud

För att få en frisk, vacker och strålande hud måste du ta hand om den på rätt sätt. Att vårda den med krämer och serum är viktigt, men ingen kräm hjälper om huden inte har rengjorts på rätt sätt. Du bör därför introducera en bra rutin där du tvättar ansiktet ordentligt både morgon och kväll. Det är naturligtvis också av högsta vikt att hitta rätt rengöring för just din hud. Det gäller att tvätta bort de skadliga ämnena och smutsen utan att samtidigt avlägsna hudens naturliga oljor och fetter och påverka hudens pH-värde.

När du rengör din hud bör du göra det i flera steg. Använd först rengöring i form av gel, mousse, lotion, kräm, balm eller olja beroende på din hudtyp. När denna tagits bort går du över huden med ett ansiktsvatten som också det bör vara anpassat efter dina behov. Vill du vara extra noggrann kan du skaffa en elektrisk rengöringsborste som hjälper med tvätten. Var dock noga med att inte applicera för mycket tryck då det kan irritera huden.

Att vara noggrann med sin hud innebär inte bara att rengöra och smörja sig ordentligt. Det gäller även att ha rätt smink. Kolla in utbudet från Maybelline om du vill ha smink av bra kvalité till ett överkomligt pris. Lägger du makeup blir rengöringen nödvändig för att avlägsna sminket vid dagens slut men faktum är att det är precis lika viktigt att tvätta sig även om du inte sminkar dig. Att avlägsna smuts, föroreningar och andra orenheter som lagt sig på huden under dagen är essentiellt om du vill ha fin hy.

Ett bra tips när du ska köpa rengöring och annan hudvård är att göra det online. På nätet finns det en uppsjö av sajter som säljer denna typ av produkter. Ofta har de fördelaktiga priser och det går också att dra fördel av reor, utförsäljningar och kampanjer av olika slag.

Leave a Comment

shesha