Bli av med hudproblem med naturlig hudvård

Att leva med olika typer av hudbesvär kan vara jobbigt. Kanske lider man av mycket akne eller eksem som orsakar ordnad, fjällande hud och klåda. När man har problem med huden är det lätt att man mår dåligt och kanske till och med får en sämre självbild, men det finns lösningar på problemet.

Hudbesvär kan komma i alla möjliga formen. Några vanligt förekommande är just akne och munsår, men även rosacea och mjälleksem i ansiktet är vanligt förekommande. För att behandla munsår räcker det sällan med att du väljer en bra ansiktskräm till dagen eller en nattkräm som ska motverka rynkor, utan här kan det istället behövas läkemedel för att få bukt med problemet. Som tur är finns det idag många receptfria läkemedel som lindrar smärta och gör så att du blir av med munsåret snabbare, men hur är det med andra typer av hudproblem?

Kan rätt hudvård hjälpa?

Att använda sig av naturliga hudkrämer som inte innehåller en massa kemikalier är naturligtvis ett riktigt bra steg för att bli av med hudproblem. Naturliga hudkrämer innehåller inga skadliga ämnen eller parabener, vilket är viktigt att undvika om du vill få bukt på huden. Att byta ut de krämer du har i badrumshyllan är en mycket bra start, men ibland kan det krävas större åtgärder än så, t.ex. att du inte bara ser över vad du applicerar på utsidan, utan även vad du får i dig på insidan.

1. Kicka igång matsmältningen

En dålig matsmältning kan göra så att du får problem med infektioner och magbesvär, men det kan också leda till hudproblem. Undvik detta genom att dricka efter måltiden istället för under den och kombinera gärna ditt glas vatten med 1 msk äppelcidervinäger.

2. Satsa på stenålderskost

Stenålderkost innebär inte att du ska ut och äta bark och rötter, utan här menar man istället mat som är fri från irriterande tillsatser, t.ex. skräpmat. Satsa på protein från fågel, kött och skaldjur, men också kolhydrater från frukt, bär och grönsaker. Fettet får du bäst från kokosmjölk, olivolja eller ghee.

3. Rör dig mer i vardagen

Har du ett mycket stillasittande arbete och vardag? Då kan detta vara orsaken till dina hudproblem. Genom att röra på dig minst 30 minuter om dagen kan du minska på kortisol och stress i din kropp. Både kortisol och stress har negativa effekter på huden och bryter ner den snabbare. Träning sätter igång blodet ordentligt och ny näring pumpas ut till cellerna.

4. Testa ekologisk kokosolja

Kokosolja säga ha många fantastiska egenskaper och vissa skulle nog svära på att det var den enda lösningen på hudproblem och eksem. Kokosfett innehåller något som kallas för laurinsyra, vilket hjälper till att döda och minska uppkomsten av bakterier. Oljan har också en mild svampdödande effekt och ger snabb energi till kropp och sinne.

Leave a Comment

shesha