Bjud huden på natur

Hudvård är viktigt för att du ska få en frisk och vacker hud, och en bra rutin varje dag hjälper dig att bibehålla en vacker lyster och god hudkvalitet. Förutom dag- och nattkrämer, peelingprodukter och ansiktsmasker finns det även mycket annat som kan hjälpa dig att ha en fin hud. Bra kostvanor och att fimpa är några exempel, men också att vistas mycket ute i naturen.

Här kanske du reagerar med ett “vaddå, alla vet väl att solstrålar ger rynkor?” och det har du helt rätt i, men med rätt solskydd så kan faktiskt friluftsliv ge dig en finare hud än någonsin. Så packa din ryggsäck med solkräm och en termos och ge dig ut i skog och vildmark med gott samvete: det kommer din hud att tacka dig för!

Ge huden syre och näring

När du är ute och vandrar i naturen så händer det två saker som är fantastiska vägar mot en bättre hud: blodcirkulationen ökar och ljuset låter din kropp bilda D-vitamin. Eftersom pulsen stiger vid motion pumpas blodet runt och forslar massor med härligt syre till din hud och det stimulerar bland annat kollagenproduktionen och forslar bort toxiner. Vitamin D, å andra sidan, har flera boostande effekter, inte minst på immunförsvaret och skelettet och ger ökad styrka åt hud, hår och naglar.

En annan viktig effekt av att vistas mycket utomhus är att det piggar upp dig rent mentalt. Den inre energin gör dig inte bara fysiskt friskare utan ger dig också mer inspiration, motivation och ett gladare humör. Ingenting är vackrare än en positiv inställning, och i kombination med en frisk hy och ett vackert leende kan du erövra hela världen.

Leave a Comment

shesha