Perfekt behandling för torr hud

Sverige är fantastiskt att leva och bo i. De fyra säsongerna är helt unika och bjuder alla på något alldeles särskilt. Dock kan dessa skiftningar vara påfrestande för huden och det här innebär att det är viktigt att man tar hand om sig själv på rätt sätt. Det finns dock de som inte vet hur man ska göra detta och som tror att det enda sättet att få bukt med torr hud är genom att applicera dyra hudvårdsprodukter. Det här behöver dock inte alls vara fallet. I följande inlägg kommer du få några tips på saker som du kan göra hemma själv med saker som de flesta finner i skafferiet eller kylskåpet. Det är både enkelt och billigt att slänga ihop sin egen ansiktsmask samma kväll som man vill lägga den. Kom ihåg att med rätt råvaror så kan du utföra underverk i hemmet.

Yoghurt med honung

Något av det mest enkla man kan göra hemma är att man tar fram en skål, häller upp lite yoghurt i den och blandar i en sked flytande honung. Så enkelt är det faktiskt att göra sin alldeles egna ansiktsmask. För att få maximal effekt när man applicerar denna återfuktande mask gäller det att man applicerar den innan man går in i duschen. Låt den vara ungefär en kvart. Gå sedan in i en ångande dusch och låt den vara kvar tills det absolut sista du gör i duschen. Det här gör att dina porer kommer öppnas och renas samtidigt som huden återfuktas på bästa sätt.

Havregryn och kokosolja

Om man vill avancera sin ansiktsmask så kan man hälla upp havregryn i en skål och blanda med olja från kokosnöten. Har man inte tillgång till en färsk nöt så kan man alltid köpa det på burk. Det fungerar också, även om det inte blir lika effektfullt som om man har en riktig kokosnöt att jobba med. För att underlätta appliceringen så kan man krossa havregrynen en aning först.

Skrubba med antingen salt eller socker

Om man vill kombinera sin mask med någon form av scrub så går det också bra. Det enda man behöver göra då är att man öppnar sockerskålen eller saltkaret. Beroende på vad man vill ha för effekt så kan man välja det ena eller det andra. Saltet kan vara mer djupgående och verkligen rena ner i minsta lilla por, medan sockret lämnar en len och skön känsla efter sig. Man bör göra en scrub 1-2 gånger i veckan beroende på vad man har för hudtyp. Så då kan man ju göra den ena skrubben med socker, och den andra med salt. Kom ihåg att båda smälter när de kommer i kontakt med varmt vatten, så skrubba först, skölj sen.

Leave a Comment

shesha