Oljor som väcker känslor till liv

Det finns många oljor som man kan använda sig av när man ska göra egna spa-behandlingar i hemmet. Beroende på vilken man väljer kan de ha en särskild inverkan på humöret. Det kan dock vara lite svårt att ibland veta hur man själv kommer påverkas av en viss olja. Det är därför jättebra om man provar sig fram tills man hittar de som passar en. En del kan till exempel tycka att vissa dofter är alldeles för starka och att de får huvudvärk av dem. Man ska aldrig försöka tvinga fram något. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några av de vanligaste oljorna och vad de brukar ha för effekt på folk.

Lavendel

Det här är en doft som kommer från blomman med samma namn. Det finns många som anser att det här är den mest effektiva doften när man vill varva ner och få hjälp att känna sig lugn. På grund utav detta så är det många som väljer att använda sig av den här doften i sovrummet. Det ger en blommig och dov lukt som stillar sinnet efter en lång och stressig dag.

Citrus

Antingen om man använder olja som är med doft från citron eller lime så är det väldigt effektivt när man känner att man behöver en liten energikick. På hösten och/eller vintern kan det vara en klok idé att blanda ner några droppar av olja med doft av citrus i antingen tvålen eller i krämerna som man använder. Dessutom luktar citrus väldigt fräscht vilket kan få en att känna sig extra pigg och nyduschad längre. Känner man sig lite nedstämd så kan den här doften också hjälpa till. Det är ju trots allt väldigt vanligt att folk i Norden blir lite nedstämda då det är mörkt och regnigt större delen av året.

Eukalyptus

En annan olja som är väldigt användbar, egentligen året runt, men kanske främst under vinterhalvåret när man blir förkyld var och varannan vecka är eukalyptus. Den här oljan är perfekt för att dutta lite under näsan när man är täppt. På så vis slipper man använda nässpray, något som faktiskt kan framkalla ett beroende om man överanvänder det. Så använd därför en olja som är naturlig och oroa dig inte för kemikalier.

Leave a Comment

shesha