Naturlig hudvård

Det är väldigt viktigt att man tar hand om sin hud på bästa sätt, och för många så går hudvård hand i hand med hårvård. På grund av detta så försöker många kombinera dessa två så mycket det går. Det finns många olika metoder för att lyckas med detta och de flesta går ut på att använda liknande produkter till både håret och huden.

Dåliga ämnen

De allra flesta produkter på marknaden innehåller dåliga ämnen som sulfater, silikon och alkohol. Många av dessa ämnen är så pass starka att de rengör huden alldeles för noggrant så även kroppens bra och naturliga bakterier tvättas bort. Ett vanligt tecken på att tvål och schampo innehåller dåliga ämnen är att de löddrar vid användning. Oftast innehåller de produkterna då ämnet “Sodium Laureth Sulfate”, eller förkortat SLS.

Hur kan man tvätta sig på ett bra sätt?

Många tillverkare gör mycket reklam för sina produkter, och vad är bättre än tryck på kläder och accessoarer? En snygg keps med tryck kan vara just det som drar blicken till sig och företag kan få sin logga spridd till många individer på ett väldigt smidigt och diskret vis,

Många vill påtala hur milda och bra just deras produkter är, men faktum är att det inte nödvändigtvis måste stämma. Det kan hända att de tillhör de 10% som är mildast på marknaden, men för att få en ordentlig rengöring samtidigt som man är skonsam mot huden så kan man behöva komma ner till endast de 2% mildaste produkterna.

Vissa märken är naturligtvis bättre än andra så man får själv göra efterforskningar om vilka ämnen som är bra och vilka som är mindre bra. En vanlig metod är att använda ett bra balsam till både håret och huden. Det rengör på ett skonsamt vis och låter kroppen behålla sina naturliga bakterier.

Mindre hudproblem

De som noggrant och regelbundet tar hand om sin hud har sällan de problem som andra kan uppleva. Många måste köpa salvor och krämer på grund av att de har för torr hud, för fet hud eller diverse utslag och finnar. Använder man rätt produkter i ett tidigt stadium så slipper man många av dessa problem. Har man dock problem med till exempel torr hud från första början så kommer det troligtvis att bli lindrigare besvär. Men har man ordentligt med tur så kan det till och med innebära att man blir helt fri från problemen efter att man använt sig av milda produkter en längre tid och kroppen har fått tid att stabilisera sig och återställa den naturliga balansen.

Avslutande ord

Det finns otroligt många ämnen som används i de produkter som finns på marknaden just nu, och långt ifrån alla dessa är egentligen bra för huden. Så gör ordentliga efterforskningar och ta reda på vad som är bra och vad som inte är det. Vissa ämnen kanske fungerar bra för andra men inte för dig, eller tvärt om. Det viktiga är att man hittar en metod som fungerar bra för en själv och som är så skonsam som möjligt utan att för den sakens skull göra rengöringen ineffektiv.

Leave a Comment

shesha