Vikten av bra skönhetsprodukter

Som du kanske läst i andra inlägg så behöver hudvård inte vara dyr för att den ska vara bra. Dock är det viktigt att man håller koll på sina produkter så att de är i sitt bästa skick hela tiden. I följande inlägg kommer du kunna ta del av tips som:

Kolla utgångsdatum

En del glömmer helt och hållet bort att hudvårdsprodukter faktiskt kan bli för gamla. Alla produkter har ett utgångsdatum någonstans på förpackningen, så det är viktigt att man kollar det med jämna mellanrum. Om man har produkter som gått ut så kan de faktiskt vara sämre för hyn än vad man hade tänkt sig. Dessutom kan de börja lukta konstigt. Det är en bra indikation om man vill veta om en produkt som inte har utgångsdatum på förpackningen är för gammal, lukta på den.

Ha dina produkter på ett svalt ställe

Det är bevisat att produkterna håller längre om man förvarar dem på ett svalt ställe. Det finns särskilda kylar som man kan förvara dem i, men så avancerat behöver man inte göra det. Bara produkterna inte står direkt i solsken så är det bra.

Se till att allting är väl förseglat

Om man lämnar sina tuber och burkar öppna så finns det en risk att de kommer torka ut och bli för gamla i förtid. Ibland kan man av misstag stänga dem fel, men det gör inget om de är öppna över natten någon gång då och då. Men man ska försöka se till att alltid stänga dem ordentligt.

Leave a Comment

shesha