Få yngre hy utan ingrepp

När huden åldras frestas många att lägga sig under kniven. Det kan absolut vara en idé för den som vill föryngra sin hy, men det finns faktiskt ingrepp som inte är kirurgiska men ändå gör stor skillnad för hudens utseende. En fördel med de här ingreppen är att tiden för läkning är mycket kort till skillnad från vid kirurgiska ingrepp.

Microneedling är en metod som blivit väldigt populär på senaste tiden. Det går ut på att man använder en så kallad dermapen som dras över huden. Pennan innehåller nålar som gör mikroskopiska hål i huden. Huden reagerar då med att producera kollagen, det ämne som håller huden slät och fin. Metoden finns till exempel på den här salongen som utför plastikkirurgi i Malmö, men finns också på många andra salonger runt om i landet. Många tror att metoden är mycket smärtsam, men de flesta som provat säger att nålarna knappt känns eftersom de är så tunna.

Har du problem med mycket pigmentfläckar och ärr? Då kan en behandling med laser vara något för dig. Det kallas IPL och går ut på att bestråla huden med ljus. Ljuset som har ett brett spektrum tas upp av den skadade vävnaden och gör att den försvinner. Även den här metoden stimulerar hudens eget kollagen, vilket ger en jämnare hy fri från fina linjer och rynkor.

Leave a Comment

shesha