Så håller du huden frisk och ung

En frisk och vacker hy är något de flesta av oss söker. Men hur man få det resultat som man önskar och vilka produkter man ska använda sig av är inte alltid lätt att veta.

Det finns ett hav med produkter och behandlingar på marknaden som gör det svårt och förvirrande för oss.

För att veta exakt vilka produkter man ska använda bör man vända sig till en hudterapeut eller hudläkare. På så sätt vet man exakt vilket tillstånd huden befinner sig i och vad huden behöver för att hålla sig frisk, ung och vacker.

Men grunderna för att hålla huden frisk och hälsosam är att ha en rutin med rengöring, toner, serum, ögonkräm och dag-/nattkräm. För ett ännu bättre och hållbart resultat bör man även använda sig av en passande exfoliering och ansiktsmask.

Förebygg hudens åldrande

Något många söker sig till är att förebygga hudens åldrande och ålderstecken som kan uppstå. För att förebygga detta finns det några saker att ha i åtanke. Det är en kombination av livsstil, kost, genetik och hudvård som hjälper till att förebygga hudens ålderstecken.

För att förebygga ålderstecken är det viktigt att ha en sund livsstil och inte äta för mycket snabbmat och socker då detta är något som kan påverka hudens kvalitet ganska mycket. Träning och motion är också något som är viktigt för en frisk hy. Men en av det allra viktigaste sakerna att tänka på för att förebygga hudens åldrande och ålderstecken är solen.

Solen är vår bästa vän men hudens största fiende! Mellan 80-90% av hudens ålderstecken kommer från solens strålar, därför är det avgörande att alltid använda SPF och att inte ligga rakt i solen.

Botox eller hudvård

Något många frågar sig är om man ska använda sig av hudvård eller botox för att förebygga rynkor och linjer. Svaret på den frågan är att man ska använda båda, för de ersätter inte varandra eftersom man med tiden utvecklar rynkor och linjer där ansiktet har en mimik, som till exempel linjer i pannan och runtom ögonen.

Botox används för att minska mimiken i de muskler i ansiktet som skapar rynkor och linjer med tiden. Det kan även användas för att lyfta vissa delar av ansiktet. Hudvården däremot använder man för att hålla huden ren, återfuktad och hälsosam. Med hjälp av de ingredienser som finns i anti-age produkter kan man även där bromsa och förebygga åldrandet. Men en hudvårdsprodukt kan inte ta bort rynkor som redan har uppstått, däremot kan man reducera det.

Leave a Comment

shesha