Vågar man lita på bäst-i-test?

Nästan alla magasin och bloggar håller på och utvärderar produkter hela tiden, men det är svårt att egentligen veta om det är ett ärligt test eller om personen i fråga har blivit sponsrad för att genomföra det. I följande inlägg finns det lite tips till dig som känner dig skeptisk gentemot bäst-i-test råden.

Sponsrade inlägg

Först och främst bör man hålla utkik efter så kallade “sponsrade inlägg“. Om en bloggare eller skribent skriver om tips på sin blogg som de fått pengar för att göra, då måste de enligt svensk lag skriva att inlägget är sponsrat. Det brukar vara tydligt så att det inte blir några missförstånd och så att personen i fråga inte riskerar att göra något olagligt.

Trovärdig skribent

Det finns vissa bloggare och skribenter som brukar förtydliga att deras samarbeten endast gör om det är så att de gillar produkterna. Det här är något som är väldigt bra, för om man litar på personen så kan man känna sig trygg med att vad den säger faktiskt är sant. Man kanske inte kan vara helt 100 % säker alla gånger, men det är väl ändå okej?

Leave a Comment

shesha