Så får du ett vackert leende

Leendet är otroligt viktigt för utseendet. En glad och leende person ger ett mer positivt intryck än någon som inte ler. Det finns flera anledningar till att vissa personer inte vill le. Komplex över sneda och missfärgade tänder är en av de vanligaste anledningarna, men även andra problem relaterade till munhygien. Som tur är går det mesta att rätta till med professionell hjälp. Det är viktigt att gå till en tandläkare som kan ge en professionell bedömning och behandling. Novo Dental Tandvård är en toppmodern tandläkare i Sundbyberg som åtgärdar alla sorters tandproblem. Här kan du bland annat göra tandimplantat, blekningar, tandkirurgi, skalfasader och sätta in en osynlig tandställning. Här nedan får du reda på vilken behandling som passar för de vanligaste problemen.

Tandblekning

Ett vitt leende är något som många vill ha. Färgen på tänderna beror på flera saker och kan bli mörkare av ålder samt tobak, kaffe, alkohol, te och annat. Även vissa sjukdomar kan ge gula eller missfärgade tänder. De flesta tandblekningar sker med någon form av blekmedel och kan göras hos en tandläkare eller hemma. Det är viktigt att du alltid besöker en tandläkare eller tandhygienist innan du påbörjar tandblekningen. Detta är för att uppnå bästa resultat samt undvika skador på tänderna. En tandblekning behöver ofta upprepas för att uppnå önskat resultat.

Tandställning

Många undviker att le på grund av att de har sneda tänder eller gluggar. Det bästa sättet att rätta till sneda tänder är att sätta in en tandställning. De flesta vuxna vill inte ha en så kallad “räls” och undviker därför att behandla detta problem. Det går dock att sätta in en osynlig tandställning. Det är en vit eller genomskinlig tandställning som knappt syns, men som effektivt rätar ut tänderna. Även under- och överbett kan åtgärdas med tandställning. Behandlingen tar cirka 6 månader till tre år. Efter tandregleringen kan en bettskena eller tunn tråd användas för att hålla tänderna på plats.

Skalfasader

Ibland är det varken färgen eller positionen som orsakar missnöjet med tänderna och leendet. Vissa personer gillar helt enkelt inte formen eller utseendet med sina tänder. De kan ibland röra sig om sprickor eller delar som har slagits av från tanden. Detta går att åtgärda med skalfasader. Dessa är tillverkade av porslin och fästs utanpå de egna tänderna. Resultatet är mycket naturligt och hållbart. Denna metod är populär bland kändisar och ger fina resultat. Det går att skapa stor skillnad med skalfasader och därför är det viktigt att gå till en seriös tandklinik som visar resultatet redan innan behandlingen påbörjas. På så sätt kan du tillsammans med tandläkaren komma fram till den lösning som passar dig bäst. Det viktiga är att du blir nöjd med resultatet och att du i framtiden tycker om ditt leende.

Leave a Comment

shesha