Satsa på härlig hudvård inför hösten

Under sommaren är det lätt att glömma bort hudvård eftersom man ändå känner sig fräsch och brunbränd. När hösten smyger sig på gör dock tyvärr också den torra och glåmiga huden det. Genom att investera i härliga hudvårdsprodukter kan du emellertid möta hösten med en frisk och fräsch hy. Här kan du läsa om produkter inom hudvård som är ett absolut måste inför hösten.

Fukt, fukt och åter fukt

När termometern sjunker blir det också mycket torrare i luften, något som gör att hyn kan börja protestera genom att bli röd, fnasig och börja klia. Den kalla luften gör också att sommarens glow försvinner till förmån för ett mer glåmigt ansikte. När luften omkring oss är torr är det därför extra viktigt att vi tillför fukt utifrån i form av bra hudvård späckad med nyttiga ämnen. Se bara på den här 92-åringen som aldrig har missat att smörja in sig med fukt.

För att få tillräckligt med fukt är det bra att satsa på minst två fuktkrämer. Välj en lättare till dagen och en fetare på natten. Dessa kan du också komplettera med ett fuktgivande serum. Det fina med just ett serum är att det har mindre molekyler och därför kan gå djupare ned i huden än en fuktkräm. Satsa även gärna på hudvårdande smink som gör gott för huden under dagen.

Glöm inte kroppen

Det är så klart inte bara ansiktet som blir torrt under vintern och hösten, även kroppen behöver bra produkter för att bibehålla sin smidighet. Satsa därför på en mild duschkräm och komplettera den med en härlig body lotion. Är du en riktig torris kan det vara bra att istället välja en tvättolja samt ett tjockare body butter.

En bra skrubbkräm är också ett måste under vintern. Med den får du enkelt bort gamla hudceller som gör att huden ser matt och livlös ut. Satsa på att skrubba huden med en skrubb ungefär en gång i veckan.

En del av kroppen som ofta glöms bort under vintern är fötterna. De stängs in i varma skor och kängor och får väldigt lite omtanke. Tänk dock på att även dina fötter är värda lite uppmärksamhet. Sänk ned dem i ett väldoftande fotbad, fila bort förhårdnader och smörj in dem i en mjukgörande kräm. För extra återfuktning kan du smörja in fötterna med rikligt med kräm, dra plastpåsar över dem och sedan strumpor. Gå sedan och lägg dig med fotinpackningen på och vakna med härligt mjuka fötter.

Att ägna dig åt en stunds hudvård är inte bra skönt för din hud, det gör även att du själv mår bra och känner harmoni. Passa på att skapa en spastund hemma. Stäng in dig i badrummet, tänd ljus och lyssna på avslappnade musik medan du gör din hudvårdsrutin. Det kommer att göra mycket för ditt välmående.

Leave a Comment

shesha