Därför bör man ta hand om huden

Lika viktigt som det är att ta hand om tänderna, är det att ta hand om huden.

Huden är kroppens största organ och behöver mer vård än man kan tro. Men varför behöver den det kan man fråga sig. Är det inte så att huden kan ta hand om sig själv?

Nej, så är det inte, speciellt inte i dagens samhälle där vi har så mycket damm, smuts och partiklar kring oss.

Precis som tänderna kan få tandsten om man inte tar hand om dem, kan även huden få problem. Man kan få utslag, eksem, bli känslig och åldras i förtid. För att slippa allt detta gäller det att man har en bra daglig hudvårdsrutin både morgon och kväll. Precis som det sätter sig plack, smuts och tandsten på tänderna, sätter det sig avgaser och damm i huden som fastnar i de döda hudcellerna innan de hinner flagna av. Detta är något man behöver göra sig av med för att huden ska kunna må bra och vara så frisk som möjligt.

Genom att använda sig av bra hudvårdsprodukter och ha en daglig rutin som görs på morgonen när man vaknar och på kvällen innan man lägger sig, ser man till att avlägsna damm, avgaser, döda hudceller och andra partiklar som kan fastna i huden. Man ser även till att balansera hudens pH-värde, återfukta och skydda huden när man gör detta. På så sätt kommer man att slippa hudproblem och huden kommer då att hålla sig frisk.

Vad är syftet med exfoliering och masker?

Många tror ofta att hudvård endast är den dagliga rutinen, och att det räcker för att hålla huden frisk. Men så är det faktiskt inte, tyvärr så kräver huden mer vård än så.

Förutom en daglig rutin så behöver man även använda sig av exfoliering och ansiktsmasker för att huden ska kunna vara så ren och frisk som möjligt.

Detta för att en vanlig rutin med rengöring inte kommer så djupt ner i huden som man behöver för att komma åt all smuts och partiklar som penetrerats längre ner i hudens lager.

För att komma åt dessa behöver man cirka 1-3 gånger i veckan använda sig av exfoliering.

Exfolieringen/peelingen kommer se till att få bort alla döda hudceller på djupet, och därmed öppna upp huden för det nya och friskare lagret. På så sätt kommer man även åt all smuts och partiklar som sitter djupare och detta bidrar då till att huden är ren på djupet.

Produkterna man använder sig av kommer även då att jobba sig in djupare i huden och ge ett bättre resultat.

Och efter att man exfolierat gäller det att använda sig av en passande mask för att förse huden med extra fukt, vitaminer och mineraler som man i sin vanliga rutin inte kan förse huden med.

Leave a Comment

shesha