Aloe vera – en magisk växt

Det finns många saker som man kan göra med superväxten aloe vera. Många känner kanske inte till den, men det är en växt som ursprungligen kommer ifrån Amerika och som har blivit en favorit bland många. Man kan använda den både utanpå kroppen och dricka den i flytande form. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några användningsområden som passar för aloe vera om man har den som en kräm.

Aloe vera fungerar bra mot acne

Om man har problem med hyn så kan man prova att använda aloe vera på hyn. Den fungerar både som kylande och läkande, vilket gör att redan efter några dagars användning kan man se skillnad. Det finns de som väljer att lägga ett tjockare lager i ansiktet under natten när de ska sova, vilket även kan hjälpa mot torr hy och mörka ringar kring ögonen.

Neutraliserar obalans i underlivet

Det många kanske inte vet är att aloe vera är bra mot svamp i underlivet. Det enda man behöver göra är att smörja in sig efter att man har duschat, och det hjälper även mot torra slemhinnor som i vissa fall faktiskt kan vara anledningen till att svampen kan utvecklas.

Kan stärka hårväxt och bota problem med mjäll

Om man har problem med hårväxten så kan man smörja hårbotten med aloe vera. Det är inte så snyggt, så vi rekommenderar att man gör detta innan man går och lägger sig eller någon timme innan man ska duscha. Man kan blanda i aloe vera i sitt balsam, och det är väldigt bra för de som lider av mjäll och torr hårbotten. Plus att det är helt naturligt.

Leave a Comment

shesha